donderdag 5 september 2013

Etuitjes en gymtas

Nieuw schooljaar, nieuwe spulletjes... Zo is het al vanaf de basisschool. En aangezien ikzelf in het onderwijs ben gaan werken is dit altijd zo gebleven. Bij oon (klik) zag ik een leuke pennenzak. En zij (klik) maakte er een variatie op. Dacht ze wel even snel in mekaar te zetten. Niets was minder waar. Het liep vast op een van de laatste handelingen, wanneer de uitgeknipte hoekjes 'open' gevouwen moesten worden en stof+voering op elkaar genaaid moesten worden: pfffffffffff. Maar uiteindelijk is het gelukt:
De stof is een lichte canvas, die nog verstevigd is met vlieseline. Dus dat werkt ook niet echt mee op een paar cm2. Wil ook nog met katoenen buitenstof enkele stuks maken. Ook leuk om als kleinigheidje cadeau te doen.

De middelste dochter hoopt over 2 weken te starten op de basisschool. En daar hoort een echte gymtas bij. Stoffen zat in huis, dus de keus was snel gemaakt, en bijna even snel genaaid.Patroon is hierop (klik) gebaseerd.

Zo, dat was 'm weer voor vandaag. Vanavond nog even een stukje haken. Nu eerst een was aan de lijn slingeren: prachtig weertje :)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk geworden.
We zijn allemaal gek op tasjes, doosjes en etuitjes.
En die maak je toch lekker zelf.
groetjes, moes.

Me, Myself and We zei

Mooi hoor! Elk jaar nieuw gerief? Super! Liefs, Me