zondag 1 september 2013

Dear Jane ...

Langzaam aan begint onz' Veerle een ritme te ontwikkelen. Ze heeft voor de 4e nacht achter mekaar de nacht doorgeslapen :)  Ook overdag heb ik af en toe een momentje dat ik 'even' wat kan oppakken. Daarbij is het nog geen uur achtereen lapjes stikken of i.d.  Nee, meer zoiets als een patroontje overtrekken voor paperpiecing, of een blokje stikken voor de Dear Jane. Zowaar heb ik van de week wel een keer een dekbedovertrek genaaid voor de oudste dochter. maar ja, dat is meer een kwestie van gasssssszzz op het pedaal.

Zo ben ik eens even gaan kijken waar ik was gebleven met de Dear Jane. Mijn moeder en ik waren half jaar geleden begonnen met 6 blokken per maand te maken. We startten toen met A1 t/m A6. Vervolgens deden we B1 t/m B6. Zo willen we de quilt in porties maken en dubbelen en quilten volgens de 'quilt-as-you-go-methode.

Ik was voor de bevalling blijven steken bij A1 t/m A4, dus nog 2 te gaan. Die zijn nu afgemaakt en in een rij gezet en aan voorgaande rijen genaaid.

 Dit is dus het totaalplaatje 'so far' :Het laatste blokje was wel het lastigste van deze rij :(. Wat een kleine priegelstukjes. Op het totaalplaatje valt het niet zo op, maar in een close-up kun je wel zien dat 2 mm verschil toch echt wel zichtbaar is.


dekbedovertrek
Ik had nog foto's beloofd van het kleine quiltje. Ik heb ze gevonden op de laptop ;) .

 De quilt is opgebouwd uit vierkantjes van 5x5 cm. En de stofjes komen uit de mand met quiltstoffen, reststukken van jurkjes (bijv. Toile de jouy). Ook zijn er stukjes van 'ouderwetse' slopenstof in verwerkt. Dit is op de volgende foto wat duidelijker te zien.
slopenstof: knalblauwe slierten

                                                                                                                                                                                      
 Voor de rand met roosjes heb ik stof van Stenzo gebruikt en de stof zo geknipt dat de roosjes in de rand vielen. Uiteindelijk zijn de blokjes eenvoudig gequilt met schuine lijnen. De rand is gemeanderd waarbij de bloemetjes grotendeels niet zijn gequilt. De bies is van dubbelgevouwen stof gemaakt. De open kant van de bies is met de machine vastgezet. Daarna met de hand en onzichtbare steekjes is de gevouwen kant vastgezet op de quilt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zijn we alweer een half jaar bezig??????
moet nodig weer een rij gaan maken.
Na het geboorte-van-Veerle-intermezzo nu weer aan de slag.
Anders wordt het een 5-jarenkarwei, en daar ben ik te oud voor.
Proberen een beetje gelijk op te gaan.
Succes met ffffff.
groetjes, moes.