zaterdag 21 april 2012

Rok 'pour moi'

Het wordt wel eens tijd om aan voorjaarskleding te beginnen. Al vertelde mij de regen vandaag wat anders...

Tas vol stoffen gekocht bij Dinie Kleine in Nieuwleusen, de  nieuwste Knip, en aan de slag.

Patroon tekenen, stoffen gewassen (linnen en katoen), stof genkipt, garen gezocht. Ja, en als je dan het rokje wil maken met 3 ruches onderaan, betekent dit meters stof locken. Maar, daar heb ik een fijne Babylock voor. Ideaal, geen gepruts met inrijgen. Hij kost wat, maar dan heb je ook wat.

Dit is de eerste die af is. Ik heb memory stof gebruikt. Voelt lekker dun, naait prima, en is (niet geheel onbelangrijk) STRIJKVRIJ!! Het is het metaaldraad vrije zusje van metallic stof. Die ook mooi 'staat', maar, heel irritant aan je panty blijft haken als de rok een aantal keren gewassen is.meters lockplezier

en de binnenkant..
Van nummer 2 liggen de ruches rijgklaar, rits voor het grijpen en machine ingeregen :)
Voor oudste dochter Isa heb ik een zomerjas genaaid. Stof ook bij Dinie Kleine vandaan (voeringstof heb ik al een tijdje in huis ;)). Hij 'staat' ook mooi, en is klassiek van snit:Het is wel een zandkleurig bericht geworden. Vandaar deze kleurige afsluiting. De bovenste bloemen worden op een haarspeld gemaakt voor de meiden. Linksonder heb ik vorig jaar gemaakt, rechtsonder heb ik vorig jaar van mijn schoonmoeder gekregen. Heb nog wel wat ideetjes, ben dus nog niet helemaal klaar voor 30 april :)