maandag 4 juni 2012

Tijdrekenen

Mensen die hun gaven op terreinen buiten het 'creatief gebeuren' hebben liggen stellen regelmatig dezelfde vraag: " Waar haal jij toch al die tijd vandaan om dit te doen?".  

Tja, we leven in dezelfde tijdzone, met hetzelfde aantal uren in een etmaal. 
Misschien is het meer creatief omgaan met dezelfde tijd. Dan maar wat vlugger het huishoudelijke werk doen, zodat er ook nog een stukje tijd 'overblijft'.  Tegelijk moet ik er ook bij zeggen dat niet alle werkstukken in één middag ontstaan. Sinds dat we kinderen hebben 'pak' ik tussendoor vaak momenten om patroon te tekenen, of even de stof te spelden... Tussendoor verschoon ik gerust de jongste (en was daarna uiteraard mijn handen ;) voordat ik nog even de lockmachine inrijg met de juiste kleur garen. Dat is beslist niet moeilijk overigens, omdat ik een geweldige Babylock heb. Appeltje eitje om garen in te rijgen :)

Vanavond had ik mijn maandelijkse bee. Reuzegezellig, we kennen mekaar inmiddels jaren. Op die avonden kletsen we heel wat af (niet noodzakelijk over quilten hoor). En dat is weer een prima gelegenheid om 'saaie' klusjes te doen als: kleine applicatiepatroontjes overtrekken, of draden afhechten van de grannies. Het nuttige met het aangename verenigen...Dus daar 'haal' ik de tijd vandaan.


En soms, heel af en toe, ben ik ook gewoon eens moe: te moe om te bloggen, te moe om te haken, en doe ik een paar dagen helemaal niets................