zondag 30 oktober 2011

Sylvia's bridal sampler

De quilters onder ons kennen 'm vast wel: Sylvia's Bridal Sampler. De naam zegt het al; een quilt met allemaal verschillende blokken die tezamen een quilt van formaat vormen. Hier is wat meer informatie te vinden over de achtergrond e.d.. Tijdens de zwangerschap van de jongste ben ik aan deze quilt begonnen in cursusverband. Tijdens de bijeenkomsten hadden we het over de moeilijkheden/handigheden bij elk blok. IJverig werkte ik aan mijn blokken. In rap tempo had ik dan ook een respectabel aantal klaar. Ik wist dat ik het op de Quilt-as-you-go manier aan elkaar wilde zetten. Zo besloot ik om rijen te naaien en per 4 rijen de boel door te quilten. Machinaal, want met de hand zou ik het zeker nooit af krijgen.

detail van 4 banen die al gequilt zijn't hele plaatje

deze banen moeten nog gequilt wordenspeciale veiligheidsspelden houden de lagen op elkaar

ik verwerk zijde gerust naast katoen

Tja, en dan wordt de tweede geboren. En dan liggen de prioriteiten eventjes wat anders. Ben wel weer gauw begonnen met naaien e.d. Maar het patroontekenen van elk blok/ stofjes uitzoeken/knippen/ naaien vergde iets teveel van mijn (niet aanwezige) concentratie. Ik werkte dus aan kleinere, losse projecten/kleertjes e.d. 

En nu, eindelijk, na ruim 1 1/2 jaar zonder aandacht heb ik haar weer tevoorschijn gehaald. Ben deze week begonnen met nieuwe blokken naaien, en heb er weer lol in...
oogst van deze week

'Mexican star'

'Arizona'  Morgen begint het werkende leven weer. Hoop dat ik de SBS-trend vast kan houden en doorzetten.
Allemaal een fijne week.