vrijdag 13 juli 2012

M'n nieuwe mesjien

Ja hoor, hier is die dan: 


Heb vandaag mijn nieuwe machine ingewijd met de start van een quilt met grote blokken. Dit naar een idee van haar (klik). Soms is het gewoon zonde om stoffen in kleine delen te knippen. En waarom zou je ook als er zulke kleurige motieven op staan? Ik heb me nu aan haar afmetingen gehouden, maar weet niet goed of ik dit zo laat of dat er toch nog randen omheen gaan komen. Ben namelijk ook helemaal weg van randen-om-randen-quilts te maken (als jullie begrijpen wat ik bedoel).

Het is niet zo'n grote overgang van mijn vorige machine (Pfaff quilt 2044), maar er zitten nu toch wel een paar hadige snufjes op die ik niet had. Bijvoorbeeld als ik mijn pedaal indruk, gaat het voetje automatisch naar beneden, automatisch draadafknippen, waardoor ik niet met een schaar bezig hoef wanneer ik series naai. Zo zit er nog veel meer op, wat in een volgende post nog wel eens langs zal komen.

Herkennen jullie deze stofjes nog?? (klik)
nieuw project


Ik bof maar met zo'n heerlijk plekje voor mezelf. Klosjes, stoffen, machine altijd stand-by, het is gewoon een luxe. Zie je de hanger Sil, aan het klosjesrek? Die heb ik vorig jaar bij jou gewonnen.

3 opmerkingen:

Quiltprinses zei

Veel plezier met je mooie nieuwe naaimachine!

Gerda

Zaanse Zolder zei

Dat ziet eruit als een geweldige machine !

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe mesjien.
Hoop dat je er net zo veel plezier aan hebt als ik.
Liesbeth