woensdag 18 juli 2012

Laatste schooldag

Vandaag stond ik de kinderen een fijne vakantie te wensen, terwijl zij er nog 2 dagen op moeten 'wachten'. Maar mijn werkweek zat er weer op, dus is de zomer (lees: herfst)vakantie nu ook voor mij begonnen. Donderdag volgt mijn man, en vrijdagochtend de oudste dochter.

Aan het einde van een schooljaar (want zo steekt mijn leven toch in mekaar) kom je er weer achter hoe snel de tijd gaat. De eerste schoolweken acclimatiseer je als groep/leerkracht. Dan volgt de lange periode dat de band versterkt wordt. En de laatste week is het een periode van 'afscheid' nemen. En tegelijk alweer vooruit zien naar de nieuwe juf of meester...

Op woensdag is het de gewoonte dat groep 8 de klassen rondgaat om te trakteren. Plaatselijke supermarkten worden geplunderd, en gewapend met linnen tasjes vol met toffees e.d. voor de leerlingen en rollen Mentos/Mars/Snickers/chocoladerepen voor de leekrachten komen ze op school. Niet gewoon op de fiets, maar op specatulair uitgedoste exemplaren, met ballonnen, toeters, triomfbogen, noem maar op.

Stoer, en bijna groot komen ze even later in de klas. Wij zetten de handtekening op de immense kaarten, schrijven onze naam op een wit t-shirt (was dit jaar razend populair), en ze delen het snoep uit.

Toch ook wel een moment van weemoed.
Een deel van de leerlingen had ik in groep 3 nog lesgegeven. Zij zijn nog meegeweest naar onze trouwdag, later in groep 6 en 7 heb ik ze weer les mogen geven, en nu gaan ze.... Bij een enkeling zie ik de spanning voor 'het onbekende' van een nieuwe school op het gezicht af te lezen

Jongens en meisjes, het ga jullie goed!!
Herinneringen blijven, zoals een collega schreef op de kaart.

gehaakt plantje gekregen van een van mijn leerlingen


2 opmerkingen:

Saskia zei

Ik wens jou en je familie een hele fijne vakantie. Ik hoop dat het meer een zomervakantie gaat worden.

Die spanning die te zien is bij de kinderen zag ik ook bij mijn zoon alleen hij gaat van de kleuterklas naar groep 3 en dat is ook weer een grote stap.

Groetjes Saskia

ria vogelzang zei

Een heel fijne vakantie! Hoop dat er veel te genieten valt!
En wat een schattig plantje!