maandag 24 oktober 2011

Stoer en cirkel

Herfstvakantie begonnen, kinderen naar KDV, en mams achter de naaimachine. Zo ziet het plaatje er uit in huize "Stipperdestap". Rokjes lagen al geknipt, dus dat scheelt sowieso. Maar nu de kinderen lekker aan het spelen zijn op hun KDV kan ik in ene moeite door, en heb ik ze een half uurtje geleden allebei afgekregen.

stoer rokje voor IJfke

met echte gulp en zakjes

achterzakje met gestikte 'banen'

cirkelrok nr. 3 voor Isa
Van de cirkelrok moest nog een strook worden afgeknipt vanwege de lengte. Deze heb ik vervolgens gelockt aan een kant. Aan de andere kant een rijgdraad gestikt, aangetrokkken en voila:


Ach, moet maar zien of ik er nog iets mee doe. Een broche misschien of zo?

Ook ben ik begonnen aan een gehaakt kleedje voor op de bank. in een van mijn eerste berichten deed ik ook zo'n poging. Het resultaat ligt nu bij de Babyborn kleertjes en fungeert de ene keer als luier, dan als sjaal en zelfs als verband!!


Poging nr. 2:

lurexgaren als accent


Na deze toer, ga ik er lila in gooien. Ook wil ik nog een 'tsjakka-kleur' er bij doen als accent. Weet nog niet welke, maar heb nog we even. Hij moet nog veel groter worden...

3 opmerkingen:

willemijn zei

Leuk hoor, dus ook actief bezig? De kids hebben weer kleren......( Ik heb mijn tricot-avontuur vandaag met succes afgesloten;)

Katja (@Yane) zei

Prachtige rokjes! Geweldig knap stofje!
Mag ik vragen welk patroontje het eerste rokje is?

Marije zei

@Katja: ben ook superblij met patroon en stof. Patroon komt uit Ottobre 2008. Dit zijn het 2e en 3e kledingstuk die ik heb gemaakt van deze stof. En hij staat ook zo chic bij de meiden.