zaterdag 15 oktober 2011

Pilotenmutsjes en sjaal met franje

Nou nou, het was me het weekje wel. Veel afspraken,veel onderweg, 5 jaar getrouwd, gewerkt afijn..... mijn punt is duidelijk. Ga zometeen met een kopje koffie op de bank, met de beentjes omhoog mmmmmmmmmm.

Maar eerst nog even bijpraten:

Voor neefje Levi een stoer pilotenmutsje genaaid van spijkerstof met zachte tricot voering en een echt embleem. Tja, dan kan nichtje Alwien niet achter blijven, die krijgt er dus ook een (Alwien, kijk maar even niet, want woensdag is die van jou ;)).

voor neeflief
voor nichtlief

Stofje komt jullie vast bekend voor (zie vorig blogbericht). Het patroon komt uit Knippie aug.sept. 2010. Bovenop is het wel even priegelen om de 6 punten netjes te krijgen. Maar als je de naden niet helemaal naait, maar tot de patroonlijn komt het helemaal goed.

Ik kijk ook regelmatig bij haar (klik). Dan word ik helemaal 'vlieft' op al die mooie kleurtjes in die witte omgeving: fantastisch. De meest kleurrijke creaties ontstaan in haar handen, wat mij tegelijk ook weer inspireert. 
Welnu, ik had bij haar van die prachtige Sinemis- wol gezien. En ik heb die besteld en van de week gekregen via de post. Ook bevatte dit pakketje nog een paar andere wolletjes ;) (daarover later meer). Gelijk gaan breien, en de randjes afgewerkt. Dochterlief heeft er vanmiddag heerlijk mee buiten gespeeld. Ik vond het nog niet nodig, die sjaal. Lijkt me meer iets voor een stevige Hollandse winter. Maar ja, de logica van een driejarige gaat mijn pet soms te boven.

sjaal gebreid op pen 10

zomaar wat gehaakt met katoen nld. 3

6 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Wat een mooie sjaals en mutsen! Die pilotenmuts wil ik ook graag eens maken.Ik ga meteen eens piepen of ik die KNippie hier heb liggen...

Zilly zei

Een super gaaf piloten-mutsje. Knap gemaakt. Nog een mooie zondag toegewenst met hart&ziel door Sil.

Jan10e zei

Leuk weer hoor, wol lijkt wel op de wol die ik ooit heb gekocht voor een complete trui (dat was een beetje veel van het goede overigens...) x

willemijn zei

Ik heb snel even mijn handen voor haar ogen gedaan hoor! ;)

Hélène zei

Schattig die mutsjes! Laat de winter maar komen! Ook je dochter is er op voorbereid; heerlijke sjaal hoor!

willemijn zei

Alwien is dr blij mee hoor, heb je helemaal niet bedankt...... dikke kus!