zondag 2 oktober 2011

Stoffenspektakel en retro zeilTja..... Ik heb nog wat uit te leggen, en te laten zien.  Eerst even een stukje retro zeil. Mijn moeder heeft dit voorzichtig van een bankje van de rommelmarkt afgehaald. Alleen zit er duidelijk een 'goede' en een verkleurde kant aan. Ik laat het nu nog even heel. Even genieten van dit stukje jeugdsentiment.

Het is al heel leuk om er naar te kijken...

Verder ben ik afgelopen woensdag naar het stoffenspektakel in Zwolle geweest. Heb me redelijk kunnen inhouden. Wat tricot boordstof gekocht voor rokjes voor de meiden. Paar mooi dikke klossen garen. Vaalpaarse stippenstof voor jurk voor Isa, Zwarte gebreide vacht-achtige stof (voor vest/jasje met 1 knoop of i.d. Zwarte met witte print stof voor shirt. Het lijkt wel heel fijn stretch-tule. Nou ja, wordt het niks, dan was die €1,50 p.m. nog geen rib uit mijn lijf. 
zwarte stof met 2 stoere ritsen voor tassen

boordstof met daaronder een blauwe lap voor ballonrok voor mijzelf

stretch half-transparant net-achtig stofje

kreuken zijn authentiek ;)


alleen de kleurtjes al ...

De Baktussjaal is weer wat hij was: een bolletje wol!! Toen ik min of meer op de helft was met mijn garen  was het meer een soort stropje op mijn nek (mwah, niet echt mijn smaak).
Toen kon ik twee dingen doen:
            
1. doorbreien met het uiteindelijke resultaat in de speelgoedmand van de kinderen (die het misschien ook niet om willen)

2. stoppen, uithalen en de wol bewaren voor een paar lekkere sokken.

Heb gekozen voor optie 2 :)

vinden mijn voeten ook een goed keus

 Wil het nog wel een keer met garen 4,5 of hoger proberen. Dan zal het resultaat wel wat volumineuzer zijn dan het stropje dat ik had...

Ben nu bezig met een kantsjaal. Merino-garen van Lana Grossa, errug mooi. Maar ja, ik denk dat wel even te gaan doen.. Heb hem na 3 toeren al moeten uithalen omdat die gedraaid op de rondbreinaald zat. Opnieuw begonnen met 234 steken opzetten en breien. Pffff, wat een gedoe. Heb nu het volledige patoon bijna 2x gebreid, maar ook nu zit die gedraaid op de naald. Jammer dan. Ik maak er wel een moebiussjaal van. Kwam er vanmiddag ook achter dat dit teken: /  niet hetzelfde betekent als dit: \ (lekker snugger, vond het patroon al niet zo duidelijk te zien). Al met al wordt dit een soort proeflap wat betreft patroon lezen/tellen/rondbreien.. (en nog heel veel andere verborgen leerdoelen).
3 opmerkingen:

willemijn zei

knap hoor die kantsjaal, ik heb de mijne al weer uitgehaald na 2e naald. die kleur is volgens mij ook erg mooi!

Anoniem zei

Leuk hoor, al die stofjes. Succes met al dat breien, uithalen, breien, uithalen, breien.... Jantine

Zilly zei

Dat eendjeszeil is te leuk-zie je niet veel meer-xxx-Sil.