maandag 22 augustus 2011

Col en quilt

Na een maand van blog-afwezigheid ben ik er weer. Ik heb in de tussentijd niet stilgezeten, maar wilde pas weer wat showen als het klaar of bijna klaar was. 

Ziehier dan de eerste herfst/winteraccessoire: de grijze col. Rondgebreid op naald 8 met stoere grijze wol. Als patroon heb ik 3 recht, 3 averecht gebreid. dit liet ik na 5 toeren 1 steek verspringen.
 
bij gebrek aan 'model'Eigenlijk is dit mijn tweede exemplaar. De eerste, gebreid op de camping, is aan mij moeder gegeven. Aangezien er een zelfde hoeveelheid wol over was heb ik er nog een gebreid, voor mezelf. En nu is de wol op...

Normaal laat ik de kinderen van mijn klas in de loop van een schooljaar in mijn poëzie-album schrijven. Afgelopen schooljaar is het er bij ingeschoten. In de laatste schoolweek had ik nog een crea-opdracht nodig (denk, denk, denk...)

Aha, een quilt!!

Ik heb de kinderen katoenen lapjes van 15x15 cm gegeven. Vervolgens mochten ze met textielstiften aan de gang om er een persoonlijk 'naamplaatje' van te maken. Ik zou dan in de vakantie er een quilt van maken. Afgelopen week ben ik bezig gegaan. Heb het ontwerp simpel gehouden, en heb er geel fleece aan de achterkant tegengespeld. 
Nu nog quilten (het minste van de 'klus'), maar dat doe ik op de 'mesjien' :)

1 opmerking:

Zilly zei

Super gave deken-en hoe persoonlijk met van elk kind een lapje-en wat een werk-knap gemaakt.
Mooie dag toegewenst met har&ziel door Sil.