zondag 19 mei 2013

Pincushion



Zag ze al meermalen op verschillende blogs langskomen, o.a. bij haar (klik).  Ze stonden ook al lang op mijn wensenlijstje. En nu eindelijk een gemaakt, en een in wording. Er zullen wel meer volgen :) gezien het verslavend karakter ervan. Je kunt ze zo groot of klein maken als je wilt. Ik trek gewoon een schoteltje (doorsnee 17 cm) om op 2 lapjes stof. Deze naai je bijna helemaal dicht met goede kanten op elkaar. Ik geef nog knipjes hier en daar omdat de naad rond loopt. Dan keer ik hem en vul hem zo vol als ik kan. Met de hand dichtnaaien. En dan pak ik stevig draad(bijv.dun haakgaren of i.d.) in bijpassende kleur en maak de partjes vanuit het midden. Tot slot naai ik aan beide kanten een knooop, en voila!!



Voor degenen die dachten dat ik mijn naaimachine aan de wilgen had gehangen.... Nee hoor, maar ik moest nu eerst foto's wissen van eerdere berichten voordat ik nieuwe kan plaatsen. Wil ook niet voor meer ruimte gaan betalen, maar weet iemand nog een andere, minder pijnlijke, oplossing? Ik houd me aanbevolen.

Wat betreft de Dear Jane, ben ik ook weer bijna 2 rijen verder ...(foto's volgen). En ik wil dolgraag mijn 'babystuff' laten zien, maar beter te wachten tot na de geboorte. Deze zal hopelijk binnen een week of 4 gebeuren.